3 Straffe redenen om nog vóór de zomer onder de zonnebank te gaan:

3 Straffe redenen om nog vóór de zomer onder de zonnebank te gaan:

Reden 1: Je wilt niet spierwit op het strand of aan het zwembad verschijnen

 

Het leuke aan bruinen: je krijgt er een natuurlijk kleurtje van. Al gebeurt dat in veel gevallen niet vanaf de eerste zonnige vakantiedag. Pas na een week begin je meestal de eerste bruine kleurtjes op je lichaam te zien. Natuurlijk begrijpen we dat je niet spierwit op het strand wilt lopen of aan het zwembad wilt verschijnen.

 

Ga daarom alvast onder de zonnebank om jouw stralende zomerlook in te luiden. Let wel: overdrijf niet met je zonnebankkuurtjes. Daarom is het handig om een huidanalyse te laten doen, op basis van je huidtype. Zo kan je verantwoord zonnen

 

Reden 2: Je wilt optimale bescherming eens je onder de zomerzon ligt

 

Een zonnebanksessie of twee – afhankelijk van onder meer je huidtype – bereidt je helemaal voor op zonneklopperij tijdens de vakantie. Eén enkele kuur kan er al voor zorgen dat je huid verdikt, waardoor je zonnebankkleurtje fungeert als extra beschermlaag. Ideaal om zorgeloos te zonnen op het strand, in de tuin of aan het zwembad! Natuurlijk blijft het wel cruciaal om verdere bescherming te gebruiken.

  

 

Extra tip: mag je omwille van bepaalde redenen niet zonnen? Bij ons kan je lekker bruinen zonder zon, dankzij onze spraycabines! 

 

Reden 3: Je streeft naar een verhoogde weerstand en stevigere botten

 

Het laatste wat je wil op vakantie: ziek worden. Ook op dat vlak kan een zonnebankkuur je beschermen. Want onder invloed van zonlicht – net als het type straling (UV-B) dat ook bij de zonnebank wordt gebruikt – produceert je lichaam vitamine D. En die staat garant voor een verhoogde weerstand en sterke botten!

 

Overtuigd om vandaag al werk te maken van een mooi kleurtje? Bij Ergosun reken je op persoonlijk advies, en indien gewenst krijg je een individueel bruiningsprogramma op maat. Contacteer ons vandaag nog!

 

 

Geplaatst op donderdag 2 juni 2016

3 misverstanden over de zonnebank opgeklaard

3 misverstanden over de zonnebank opgeklaard

  • De zonnebank veroorzaakt huidkanker

   Akkoord, overdaad schaadt. En je hoeft heus niet elke dag onder de zonnebank te gaan. Zowel de zonnebank als de echte zon zelf zorgen voor UV-straling. Maar de zonnebank kan je perfect op gedoseerde wijze gebruiken. Ja: je kunt de blootstelling aan schadelijke straling zelfs beter controleren dan wanneer je zou zonnen op het strand.

    

   > Wist je dat … je er perfect voor kunt zorgen dat jij de juiste hoeveelheid zonlicht op je huid krijgt? Bij Ergosun gaan we voor verantwoord zonnen, en kijken we altijd eerst naar je huidtype!

 

  • Naar de zonnebank gaan is niets meer dan een schoonheidsbehandeling

   Sommige mensen geloven dat vrouwen en mannen naar de zonnebank gaan omdat ze te fel bezig zijn met hun uiterlijk. Maar vergis je niet: een zonnebankkuur is wel degelijk meer dan gewoon een ‘schoonheidsbehandeling’. Zo kan een sessie jouw stress en vermoeidheid in de kiem smoren. Door de warmte ontspant immers je lichaam en wordt je ademhaling rustiger. Naar welke studio je ook gaat: je gaat weer helemaal herboren naar buiten!

 

Wist je dat … heel wat ouderen verzot zijn op de zonnebank? Een zonnebankkuur maakt komaf met gewrichtspijnen én het zonlicht bevordert het aanmaken van vitamine D. Weg met het risico op botontkalking!

 

 • Als zwanger persoon mag je nooit naar de zonnebank

  Tijdens je zwangerschap kan je gewoon lekker onder de zonnebank tot 7 maanden. En de vitamine D is goed voor de foetus én jezelf. Toch niet helemaal zeker? Vraag extra info aan je gynaecoloog, dermatoloog of aan een van onze experts!

   

  > Wist je dat … je tijdens je zwangerschap wel moet letten hoe lang je onder de zonnebank blijft? Niet zozeer omwille van de UV-straling, maar eerder vanwege je lichaamstemperatuur. De maximale duur bedraagt zo’n 15 minuten.

Meer weten over de misverstanden van de zonnebankwereld? Contacteer ons en krijg raad op maat! 

 

Geplaatst op donderdag 26 mei 2016